Необходими продукти:
1/2 кг риба
5 бр. картофи
2 с.л. грис
4 ч.ч. бульон рибен
1 бр. яйца
30 г краве масло
1 ч.л. червен пипер
1 щипка лимонова кора
1 бр. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Половината от рибния бульон се кипва и в него се пускат нарязаните риба по избор и картофи.
Варят се до пълно омекване, прецеждат се и се пасират.
Прибавя се останалата част от бульона към пасираните риба и картофи и се оставя да кипне отново.
Грисът се размива в малко вода и се слага в супата.
Маслото се разтопява отделно, в него се слага червения пипер и се изсипва в супата.
Супата се овкусява на вкус със сол, кората от лимон, сока от 1 лимон и се застройва с яйцето.
loading...