НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- тиква – 1 кг изчистена
- праз – 1 стрък
- лук – 1 глава
- моркови – 1 брой
- целина – 1 тънък резен от глава
- джинджифил – 1 парченце/1 пръстче/
- сметана – 100 мл.
- зехтин – 4 супени лъжици
- сол
- кориандър – млян
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Всички продукти се нарязват на кубчета и се слагат да се варят в предварително подгрята вода (около 2 л) с 1 ч.л. сол. В края на варенето се добавя зехтинът.
Пасира се, прибавя се сметаната, може да е както течна, така и заквасена. Накрая се подправя със смления кориандър. Според вкуса, ако е необходимо може да се добави още малко сол.
Не толкова традиционно за нас, българите, но се получи страхотен резултат. Тази крем супа задължително ще присъства на нашата трапеза занапред, в сезона на тиквите.
loading...