Крем супа от тиква

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • тиква – 1 кг изчистена
  • праз – 1 стрък
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 брой
  • целина – 1 тънък резен от глава
  • джинджифил – 1 парченце/1 пръстче/
  • сметана – 100 мл.
  • зехтин – 4 супени лъжици
  • сол
  • кориандър – млян

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Всички продукти се нарязват на кубчета и се слагат да се варят в предварително подгрята вода (около 2 л) с 1 ч.л. сол. В края на варенето се добавя зехтинът.

Пасира се, прибавя се сметаната, може да е както течна, така и заквасена. Накрая се подправя със смления кориандър. Според вкуса, ако е необходимо може да се добави още малко сол.

Не толкова традиционно за нас, българите, но се получи страхотен резултат. Тази крем супа задължително ще присъства на нашата трапеза занапред, в сезона на тиквите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *