НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- тиквички – 500 г
- моркови – 1 бр.
- прясно мляко – 1 ч.ч.
- масло – 30 гр.
- сол
- черен пипер
- хляб – най – добре стар хляб
- чесън – пресен
- бульон – 1 кубче или някаква друга подправка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тиквичките се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера заедно с моркова, подсолена вода и подправката и се варят докато омекнат.
Като се сварят се свалят от котлона и се оцеждат, пасират се добре и се разреждат с водата в която са вряли и млякото, добавя се черен пипер и масло и по желание чесън и се оставя настрани.
В тиган се запържват нарязания на кубчета стар хляб и малко от чесъна и подправката. Тези крутони се добавят преди да се сервира супата от тиквички.
loading...