НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5 картофа, средно големи
2 глави лук
олио за задушаване на лука
5-6 моркова
около 300 г тиква
2 тиквички
сол
може малко краве масло
черен пипер, млян
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тенджера под налягане директно задуших в малко олио ситно нарязания лук. Когато е омекнал лука добавих всички останали зеленчуци, нарязани на парчета. Добавих 1 ч.л. сол и 1,5 литра гореща вода. Когато завря затворих тенджерата и след сигнала варих около 8 минути. Охладих тенджерата и я отворих. Пасирах всичко с пасатор. Стана велколепна, дори не се наложи да добавям краве масло и сметана. Ако искате може да се сложи парченце краве масло, докато е още топла след пасирането и малко готварска сметана за гъстота и вкус.
loading...