Кресналията К. Десподов преди мача в Атина: Отиваме за победа, като резултат – не знам, не съм Ванга

Българският национал Кирил Десподов, който е родом от Кресна, коментира ситуацията преди заминаването на „Лудогорец” за Атина, където тимът днес влиза в третия квалификационен кръг за място в Шампионската лига по футбол.

„Олимпиакос“ е най-трудният съперник досега, но отиваме за победа, да се надиграваме. Както „Лудогорец“ е правил и преди, така ще бъде и утре (б.р. – днес). Шансовете са 50 на 50 за крайна победа. Не мога да кажа, че нямаме шансове. „Oлимпиакос“ е добър отбор и няма да се защитават, както отборите досега. Добър отбор са и според мен ще станат хубави мачове, приятни за гледане от феновете. Предвид поведението на „Олимпиакос“, се надявам да бъде по-лесно за игра и да има повече голове от наша страна. Всички знаем колко е важно да вземем добър резултат. Много е важно да преодолеем и този кръг. Отиваме за победа, като резултат – не знам, не съм Ванга. Настроението е много добро. „Олимпиакос“ наистина е голямо име, но и „Лудогорец“ не е малко име“, заяви К. Десподов.

Изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев пък смята, че на отборa му трябва един луд мач, за да преодолее „Олимпиакос“. Той припомни каква е била емоцията при предишните влизания в Шампионската лига, а също така призна, че в момента изграждането на новото лице е на половината от пътя. „Идва времето на лудите мачове. За да стигнем там, където сме тръгнали, ни трябва луд мач. Предполагам всички знаете за какъв съперник става дума, жребият не беше благосклонен към нас. Ако искаме да постигнем крайния успех, дойде време за луди мачове и за герои. Да се надяваме, че тези момчета ще ни напомнят за онези луди вечери на „Лудогорец“, след които се класирахме за груповата фаза“, каза Петричев.

Попитан дали може да се роди нова икона за клуба, какъвто е Козмин Моци със спасените дузпи срещу „Стяуа“, Петричев отговори: „Надявам се, че целият отбор този път ще бъде герой. Такива неща като онзи мач с Моци на вратата рядко се случват в живота. Но пък през годините сме показали, че има момчета, които могат да се нагърбят с голямата отговорност за постигане на голямата цел. Виждаме характера в „Лудогорец“, виждаме ДНК-то в този нов „Лудогорец“. И аз мисля, че предстоят добрите дни. Мисля, че няма да ни е лесно да стигнем там, накъдето сме тръгнали. Но пак казвам – трябва ни луда вечер. Със сигурност отборът се движи в правилната посока, със сигурност стъпките се правят. И друг път съм казвал, че все още има неща, които трябва да се коригират. Ние не се заблуждаваме, че сме си свършили работата. Напротив – по средата на пътя сме, продължаваме да работим, за да се получи това, което всички наши привърженици искат да виждат. Мисля, че сме в правилната посока“, допълни А. Петричев.

ИВАН ДИМИТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *