Крехки ребърца

Съставки

  • 1.5 – 2 кг ребра
  • 2 с. л. кафява захар
  • 1 ч. л. пушен червен пипер
  • 1 ч. л. червен пипер
  • ½ ч. л. чили на прах
  • 1 ч. л. чесън на гранули 
  • 1 ч. л. лук на гранули
  • 1 ч. л. кориандър
  • ½ ч. л. кимион 
  • 1 ч. л. риган
  • горчица за намазване 
  • 1 с. л. сол

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ГАРНИТУРАТА

  • 1 кг картофи
  • 40 г олио 
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

1. За тази рецепта ви трябват ребра с много месо по тях. В месарниците доста често се случва да продават ребрата без почти никакво оставено месо. Този тип няма да ви свършат работа, така че по-добре вземете гърди с кост. Ще ви трябват 2 малки или 1 голямо парче. 

2. Премахнете ципата, която покрива костите. Това става много лесно като с върха на ножа леко я подхванете и после с кухненска хартия или кърпа я стиснете и изтеглите.

3. Намажете парчетата с горчицата, а в купа смесете всички останали съставки. Поръсете с ароматния микс. Месото трябва да се покрие плътно и от двете страни. 

4. В тавичка сипете 1 ч. ч. топла вода и сложете гърдите с месото нагоре. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса около 60 – 75 минути. При необходимост долейте още малко вода, за да не загори тавичката. Водата създава пара, която помага на месото да се сготви по-добре и да не изсъхва прекалено.

5. По време на печенето може 1 – 2 пъти с лъжица да полеете месото със събраните сокове. Завъртете месото след тези 75 минути и го оставете да се пече още 30 – 40 минути докато стане златисто и от страната на костите. В последните 5 – 10 минути може отново да го обърнете, за да може красивата страна, с която ще сервирате да се запече идеално.

6. Тъй като за приготвянето на ребрата използваме доста различни подправки, предлагам гарнитурата да е по-семпла. Затова обелете и нарежете картофите на лодки, омазнете ги с олиото. 

7. Овкусете със сол и черен пипер. Изсипете ги в подходяща тавичка, покрита с хартия за печене. 

8. Сложете ги при ребрата през последните 10 минути печене. След като извадите ребрата ги покрийте с алуминиево фолио и ги оставете да почиват, а фурната нагласете на 190 градуса. 

9. Печете картофите още 20 – 25 минути до пълна готовност. Поднесете с любимия си сос. gotvenezanachinaeshti.com

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *