Криминално проявен дупничанин е предаден на съд от Районна прокуратура – Благоевград за измама на гръцки бизнесмен

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд В.П. от гр. Дупница, обвиняем по дело за измама в големи размери. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 210, ал. 1, т. 5, вр. чл. 209, ал. 1, пр. 1 и пр.2 от НК.

През м. януари 2019 г. обвиняемият В.П. се запознал с В.Т. от Гърция, управител на фирма, занимаваща се с транспортна дейност. Предложил на бизнесмена да закупи влекач и гондола за превоз на зърно на цена от 60 000 евро, която била много изгодна за такава сделка. Показал му и снимки на транспортното и превозното средство.

Междувременно В.П. настоявал да започнат общ бизнес с В.Т., който се съгласил. Съгласно постигната договорка той първоначално дал на обвиняемия 10 000 евро, а впоследствие на няколко пъти 1 500 евро, 2 000 евро и 8 000 евро.

Предаването на парите станало в гр. Благоевград – в офиса на В.Т. и в хотел, за което не били оформени никакви документи. Общият размер на сумата е 23 000 евро.

Срещу нея обвиняемият В.П. обещал да започнат общ бизнес и да закупят влекач с гондола, която той щял да достави от Чехия на 03.03.2019 г. Останалата част от сумата за съвместния бизнес следвало да даде обвиняемият.

            На уговорената дата обаче транспортното и превозното средство не било доставено на В.Т., а В.П. престанал да отговаря на телефонните му обаждания.

            С действията си обвиняемият възбудил и поддържал заблуждение у пострадалия В.Т., с което целял да набави за себе си имотна облага.

            В хода на разследването по образуваното досъдебно производство са събрани доказателства за виновността на В.П. Същият е криминално проявен, реабилитиран по право. Предаден е на съд от Районна прокуратура – Благоевград и по друго дело за измама в особено големи размери.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *