Критараки

Необходими Съставки

орзо – 500 г (критарики)

олио – 100 мл

лук – 1 глава кромид

чесън – 1 скилидка

домати – 425 г консервирани или 4 домата

бульон – 1 л пилешки или зеленчуков

сол

черен пипер

риган – сух

сирене – настъргано Гауда или кашкавал Витоша

* мерки и количества



Начин на приготвяне
Запържете в сгорещена мазнина нарязания лук и пресования чесън. Когато омекнат прибавете доматите и бульона. Овкусете кипналия сос със сол, черен пипер и риган. Загрейте фурната до 180 градуса.
Изсипете орзото в йенска тава и залейте с доматения сос. Ястието се пече малко повече от половин час, като последните 10 минути се наръсва със сирене или кашкавал.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *