
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- бутертесто – 275 г (размразено)
- мармалад – 4 с.л.
- кафява захар – за намазване
- яйце – 1 брой
- маково семе
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте фурната на 220 градуса.
Разстелете бутер тестото върху плота. Нарежете го с нож за пица на 4 еднакви правоъгълника. След това всеки един правоъгълник разрежете по диагонал на две. Трябва да получите 8 дълги триъгълника.
В широката част сложете по половин лъжица от мармалада. Навийте на кифлички и и ги наредете в тава с хартия за печене.
Разбийте яйцето с намажете с четка всички кроасани. Може да ги поръсите с маково семе или кафява захар по избор.
Изпечете кроасаните до хубав златист загар.
Кроасаните от бутер тесто с мармалад са чудни!
Източник: gotvach.bg