Курабии с ябълки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • масло – 150 г или маргарин
  • пудра захар – 1 в.ч.
  • яйца – 1 бр.
  • ванилия – 1 пакетче
  • бакпулвер – 1 к.л.
  • захар – 2 с.л.
  • канела
  • брашно – колкото поеме
  • ябълки – 2 големи
  • орехи
  • сушени плодове – по избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелваме ябълките и ги настъргваме на ситно ренде. Към тях добавяме захарта, орехите и канелата (количество по желание) и запържваме в тиган, без да добавяме мазнина.

Смесваме пудрата захар, маслото, ванилията, бакпулвера, яйцето и започваме да месим тесто, като постепенно добавяме и брашното (аз използвах приблизително 4 в.ч.). Месим, докато получим меко тесто.

Оформяме топки с големината на орех, леко с пръст издълбаваме по средата и поставяме малко от приготвената смес с ябълките, като можете да добавите и ситно нарязани сушени плодове като кайсии, сливи, смокини или пък локум по желание и ги притискаме леко с ръка.

Поставят се в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат в предварително загрята на 175 градуса фурна.

След като изстинат се поръсват с пудра захар.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *