Кьопоолу

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

патладжан – 10 кг
чушки – 5 кг зелени и червени
домати – 8 бр. едри
олио – 600 мл
чесън – 1 глава
сол – на вкус
захар – 1 с.л.
магданоз – 1 връзка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измийте доматите, патладжана и чушките, подсушете и изпечете, оставете да се задушат.

Обелете изпечения зеленчук и оставете за 5-6 часа под наклон, да се изцеди сокът им.

Накълцайте на малки кубчета и съберете зеленчука в голям съд.

На умерен огън в голяма тава налейте и нагрейте олиото.

Внимателно прибавете зеленчука при непрекъснато бъркане.

След като заври, прибавете сол на вкус, захарта, ситно накълцаните скилидки чесън и ситно нарязания магданоз, разбъркайте традиционното кьопоолу много добре.

Готовото кьопоолу разпределете в сухи буркани.

Затворете плътно и стерилизирате кьопоолу по стара рецепта за 20 минути след завиране на водата.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *