КЮСТЕНДИЛКА, МАЙКА НА 2 ДЕЦА: Лекарка пенсионерка превърна блока ни в Джурасик парк, храни дузина котки, хвърля им консерви направо от терасата

Кюстендилката Стефания Радославова, майка на две малки деца, поиска думата в „Струма” с твърдението, че съседката й, очна лекарка, е превърнала блока отпред в Джурасик парк. Лекарката, вече пенсионерка, храни пред жилищния блок на улица „Ивайло” дузина котки, това обаче е единствената й грижа за тях. Д-р Николова не си прави труда да ги кастрира, за да не се развъждат, или пък да ги обезпаразитява, за да ограничи зловонната миризма, разнасяща се в района, твърди Ст. Радославова. Ето какво разказа тя:

„Тази жена развъжда котки отпред и зад блока. Те са много и са отвратителни, болни и крастави… От миризмата около блока и пред входа направо може да те заболи глава и да ти залюти на очите. Градинката е превърната във вонящо бунище. Като си отворя терасата, вместо да влиза чист въздух, влиза смрад на изпражнения. Голямото ми дете неведнъж съм го лекувала от котешки лишеи, а сега имам и бебе на 5 месеца. Да неговорим за бълхите“, казва Стефания Радославова.

Лекарката живее на втория етаж, а семейството на Стефания на първия. „Наложи се да сложим решетки на прозорците, ние живеем тук от четири години. Вероятно и на съседите пречи, но те нищо не казват. Аз и снощи чух шума от изсипваща се консерва с русенско варено и вода. Тя дори ги хвърля директно от терасата”.

Младата майка на няколко пъти правила опит да разговаря с пенсионерката, която и в самия апартамент също се грижи за 5 котки. „Живее сама, мъжът й почина, а синът й е в София. Единствения отговор, който получихме, е, че те са душички и че ако искам, аз да се справя с тях и да ги махна. Да не ви казвам колко пъти котките се качват по етажите и препикават вратите ни, въпреки че входната врата е с чип и се заключва. Използват, когато някой качва багаж и я оставя отворена, и влизат“, категорична е младата жена.

При репортерската проверка не намерихме д-р Николова в апратамента й въпреки няколкократните позвънявания на входната врата.

От Общинската администрация в Кюстендил заявиха, че започват проверка по случая. Стефания Радославова е категорична, че ще подаде жалба и в Регионалната здравна инспекция.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *