Кюстендил очаква китаристи за юбилейното 25-о издание на международния конкурс „Академик Марин Големинов”

Кюстендилското читалище „Братство” обяви  регламента за 25-ото издание на международния конкурс за класическа китара, който ще се проведе от 7 до 10 април 2021 г. Конкурсът се организира ежегодно и е под патронажа на кмета на община Кюстендил Петър Паунов. В него могат да участват всички желаещи китаристи от страната и чужбина, подали анкетна карта за участие в определения срок и състезаващи се като участници в следните възрастови групи:

Първа група – до четвърти клас (до 11-годишна възраст); Втора група – пети-седми клас (от 11- до 14-годишна възраст); Трета група – осми-дванадесети клас (от 14-годишна възраст до навършване на 18-годишна възраст); Четвърта група – над 18 г.; Пета група – „Свободна сцена на солиста”; Шеста група – „Китара+”; Седма група – „Камерна музика”; Осма група – „Китарни ансамбли и оркестри.

Паричните и предметни награди, които ще се раздадат, са на обща стойност 6000 лв., информира читалищният председател Иван Андонов.

На конкурса ще бъде присъдена Специална награда в памет на Валентин Вълчев. Най-успешно представилият се китарист получава Голямата награда на конкурса – тя е парична награда, има и предметни награди и картина от известен кюстендилски художник.

По решение на журито във всяка група ще бъдат присъдени по три специални награди. Спечелилите първи награди от конкурса през 2020 г. нямат право да участват в същите групи, посочват още организаторите. Редът за участие на състезателите в първа, втора, трета и четвърта група ще бъде определен чрез жребий при официалното откриване на конкурса, а за останалите групи – преди конкурса на съответната група.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *