
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА КЮФТЕНЦАТА
кайма – 1 кг
яйце – 1 бр.
хляб – 1 филия
лук – 1 глава
магданоз – 4 стръка
риган
олио – за пържене
ЗА МАГДАНОЗЕНАТА ПАСТА
магданоз – 1 връзка
чесън – 1 глава
зехтин – 1 с.л.
хляб – 1 филия
тиквени семки – 3 с.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяне на кюфтенцата:
Каймата се смесва с яйцето, ригана, нарязания лук и магданоза.
Филията хляб се накисва в топла вода и се прибавя към каймата.
Оформят се малки кюфтенца, които се пържат в горещо олио.
Приготвяне на магданозената паста:
Магданозът се нарязва на ситно. Към него се добавят чесъна, хляба и тиквените семки.
Поставя се в блендер и се разбива до получаване на хомогенна смес.
Подправя се със зехтин и сол на вкус.
Сервирайте кюфтенца с магданозена паста и се насладете на идеалния вкус.