НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лук – 1 глава
моркови – 1 брой
ориз – 1/2 ч.ч.
кайма – 500 г
домати – 2 бр., може и от консерва
доматено пюре – 2 с.л.
бахар – 1/2 ч.л. счукан
червено вино – 1/2 ч.ч.
бульон – 1 кубче телешки
черен пипер
червен пипер – 1 ч.л.
сол
брашно – 3 – 4 с.л.
магданоз – за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накълцайте морковите и лука, задушете в мазнина. Когато омекнат, сипете 2 ч.ч. гореща вода и овкусете с червен пипер.
Смесете каймата с ориза, който сте измили предварително. Поръсете бахар, черен пипер и сол. Оформете малки кюфтенца. Оваляйте в брашно и изпържете.
Може и без да ги пържите предварително, а направо да ги добавите към яхнията с кюфтета. Сипете виното. Щом ориза се свари, добавете доматеното пюре и доматите. Сипете бульона и подправки.
Може да направите гъста яхния, сипвайки размито с вода брашно. След половин минути свалете от огъня.
Кюфтетата на яхния сервирайте с магданоз.