НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи – 1 бр., голям
броколи – ⅔ глава
сол
черен пипер
чесън на прах
босилек
риган
розмарин
сушен магданоз
кориандър
лук на прах
сирене – 2 с.л. натрошено
кашкавал – към 30 г
пармезан – 1½ с.л.
брашно – 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофът се сварява и обелва.
Броколите се измиват и се отделят розичките. Слагат се в дълбока чиния, капва се вода в нея и се покрива с друга дълбока чиния.
Така броколите се задушават в микровълновата за 6-8 минути до пълно омекване.
Готовите броколи се слагат в купа заедно с обеления картоф. Намачкват се хубаво.
Към тях се прибавят яйцето, подправките, натрошеното сирене, настърганият кашкавал, пармезанът и брашното. Всичко се разбърква добре.
От готовата смес се оформят зеленчукови кюфтенца и се изпържват в сгорещено олио от двете страни.
Гарнирайте с кюфтета от броколи с пармезан с вкусен млечен сос 🙂