Кюфтета от броколи с пармезан

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи – 1 бр., голям
броколи – ⅔ глава
сол
черен пипер
чесън на прах
босилек
риган
розмарин
сушен магданоз
кориандър
лук на прах
сирене – 2 с.л. натрошено
кашкавал – към 30 г
пармезан – 1½ с.л.
брашно – 2 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофът се сварява и обелва.

Броколите се измиват и се отделят розичките. Слагат се в дълбока чиния, капва се вода в нея и се покрива с друга дълбока чиния.

Така броколите се задушават в микровълновата за 6-8 минути до пълно омекване.

Готовите броколи се слагат в купа заедно с обеления картоф. Намачкват се хубаво.

Към тях се прибавят яйцето, подправките, натрошеното сирене, настърганият кашкавал, пармезанът и брашното. Всичко се разбърква добре.

От готовата смес се оформят зеленчукови кюфтенца и се изпържват в сгорещено олио от двете страни.

Гарнирайте с кюфтета от броколи с пармезан с вкусен млечен сос 🙂

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *