Кюфтета по селски

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • • 40 г ориз
  • • 50 г брашно
  • • 1 бр. яйце
  • • 200 г домати
  • • 1 глава лук
  • • 1 бр. морков
  • • черен пипер, червен пипер, дафинов лист, сол
  • • магданоз
  • • олио

Начин на приготвяне:

Към каймата се прибавят ориза, яйцето, черен пипер и сол. Правят се кюфтенца и се овалват в брашно. Лукът и морковите се задушават в олио, прибавят се 2 с.л. брашно, червен пипер и топла вода. Като заври се пускат кюфтенцата, накрая доматите. Като се свари, се поръсва с магданоз. По желание могат да се сложат 2-3 скилидки чесън.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *