Топ теми

Кюфтета по цариградски

Необходими продукти:

  • За кюфтенцата:
  • 600 гр. – телешка кайма (може и смес)
  • 3 с.л. – галета
  • 1 ч.л. – кимион
  • 1 ч.л. – бахар
  • 1 ч.л. – сол
  • 1 ч.л. – черен пипер
  • 1 гл. – лук
  • 1 – яйце
  • олио за пържене
  • брашно за овалване на кюфтенцата
  • За картофеното пюре:
  • 5-6 – картофа
  • 1 – чаша мляко
  • 150 гр. – масло
  • сол
  • пипер
  • хартия за печене
  • магданоз
  • червен пипер

Начин на приготвяне:

Първо ситничко нарязваме лука. Може да е пресен или стар, по ваш избор.

Обелваме картофите и ги слагаме да се варят в подсолена вода, докато приготвяме кюфтетата.

В купа смесваме каймата с галетата, кимиона, бахара, черния пипер, солта, лука и яйцето. Оформяме малки кюфтенца и ги овалваме в брашно.

В тиган загряваме олиото и ги пържим. Хубаво е когато ги вадим да ги слагаме върху кухненска хартия, за да не са толкова мазни.

Когато са сварени картофите, изхвърляме водата, добавяме млякото, маслото и черния пипер и намачкваме. Опитайте, може да има нужда от повече сол.

В тавичка за печене на мъфини или формички за мъфини слагаме хартия за печене. Изсипваме по няколко лъжици от пюрето във всяка формичка и ги запичаме на 180 С за около 15 минути. Поръсих ги с магданоз преди да ги запека, но не стана много красиво. Можете да поръсите с магданоз преди сервиране и малко червен пипер.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *