Лазаня със сирене и спанак

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ЗА ПЛЪНКАТА

  • спанак – 1 кг
  • сирене – 500 г
  • кашкавал – 200 г
  • черен пипер – 1 ч.л

    ЗА БЕШАМЕЛА
  • прясно мляко – 1 л
  • брашно – 300 г
  • масло – 150 г
  • кори за лазаня – 1 пакет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Спанакът се бланшира във вряща, подсолена вода за кратко, след което се отцежда и се охлажда. Към него се добавят сиренето, черният пипер и кашкавалът. В тенджера се налива млякото и се оставя да заври.

В друг съд се разтопява маслото и към него постепенно започва да се добавя брашното при непрекъснато бъркане. Когато е готово и млякото е завряло, двата компонента се смесват при постоянно бъркане.

Когато бешамелът е готов, малка част се сипва в плънката и се обърква добре. В тава се сипва малко от соса на дъното и се подреждат ред кори, след това се слага от плънката.

Така се редуват ред кори, ред плънка. Накрая се завършва с кори и бешамел. Наръсва се с кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *