Лазаня с пилешко

Продукти

кори за лазаня
400 г пилешко филе
300 г кашкавал
сол на вкус

за доматения сос:
600 г стерилизирани домати
1 глава лук
5 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. захар
сол и риган на вкус

за белия сос:
400 мл прясно мляко
70 г краве масло
40 г брашно

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешките гърди на дребно и ги сваряваме в подсолена вода за 15 минути. Наситняваме лука и чесъна, задушаваме ги за няколко минути в зехтина. Прибавяме доматите, поръсваме със сол и захар. Варим 5 минути, като накрая поръсваме с риган. Разтопяваме 70 г краве масло и поръсваме с 40 г брашно. Разбъркваме за кратко и оттегляме от котлона. След 10-15 секунди наливаме 400 мл студено прясно мляко. Разбъркваме добре сместа.

В тава редим продуктите в следната последователност – тънък пласт бял сос, ред кори, пилешко месо, кашкавал, доматен сос, ред кори. Правим три пласта, четвъртият е само от кори, кашкавал и доматен сос. Печем във фурна, загрята на 180 градуса, в продължение на 45 минути под капак. Изчакваме 10 минути, след което режем и поднасяме.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *