пилешки гърди – 1 бр.
моцарела – 150 г ( настъргана)
доматена салца – 100 мл
сол
черен пипер
кори за лазаня – 1 пакет
лук – 1 глава
моркови – 1 бр.
червено вино – 1/2 к.ч.
ЗА БЕШАМЕЛА
брашно – 1 с.л.
прясно мляко – 300 – 400 мл
сол
масло – бучка краве
олио – 1 с.л.
индийско орехче
Измийте месото и с помощта на кухненски робот го направете на кайма. В тиган сложете 2 с.л. олио и го загрейте. Обелете, измийте, нарежете лука и моркова на дребно. Задушете ги в мазнината.
Сложете каймата и запържете и нея. Добавете подправките, а след няколко минути и червеното вино. Изчакайте да се изпари алкохола и добавете доматената салца. Щом заври изключете и заделете.
Направете Бешамела, като разтопите двата вида масло. Запържете брашното и разредете с прясното мляко, като не спирате да бъркате с телената бъркалка. Сложете подправките и изключете.
В гореща вода накиснете корите за лазаня за около 7-8 минути. В намаслена тавичка, сложете един ред кори, малко бешамел, моцарела и от сместа месо.
Отгоре поставете отново кори и така до изчерпване на количеството, като завършите с корите. Залейте с Бешамела, който ви е останал, поръсете с кашкавал и печете на 200 градуса до зачервяване