Леки и сочни: Пролетни пилешки кюфтета с гъби

Ако ви е писнало от традиционните пържени кюфтета от свинско и телешко месо, днес ще ви представим идеалната рецепта, с която да разнообразите менюто си. Тя е далеч по-лека, а и по-интересна!

Необходими продукти:

800 грама пилешко филе 

150 грама гъби от консерва (или предварително задушени)

1 яйце 

глава лук

4-5 с.л. галета

подправки – розмарин, риган, червен и черен пипер

сол на вкус

олио

1/2 чаша брашно

Начин на приготвяне:

Смелете месото. Ако не разполагате с месомелачка, може да използвате блендер. Почистете лука и го настържете на ситно ренде. Прибавете лука и гъбите към пасираното месо. Добавете подправките и солта. Разбъркайте добре.

От сместа оформете кюфтета със средна големина и ги оставете за около половин час в хладилник, за да се стегнат.

Разбийте яйцето. Оваляйте кюфтетата първо в брашното. След това ги потопете в разбитото яйце, а накрая и в галетата.

Изпържете кюфтета в тиган или ги изпечете във фурната. Готовите кюфтета може да поднесете със салата от сезонни зеленчуци, гарнитура от варени картофи или задушен ориз със зеленчуци.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *