
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- масло – 125 г
- ябълки – 3 – 4 бр.
- бисквити – 1 опаковка (220 г), Житен дар
- орехи – 150 г
- захар – 3 – 4 с.л.
- канела – 1 ч.л.
- яйца – 4 бр.
- захар – 1 ч.ч.
- брашно – 1 ч.ч.
- бакпулвер – 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопете маслото в тавичка 20х30 см. Наредете бисквитите една до друга. Поръсете ги с настърганите ябълки, едро смлените орехи, захарта и канелата.
Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното и бакпулвера. Изсипете върху ябълковата плънка. Поръсете с орехи и печете на 180 градуса за около 30-35 минути.
Извадете ябълковия сладкиш от фурната и го поръсете с пудра захар.