Лесен шоколадов чийзкейк

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА ОСНОВАТА
  • бисквити – 1 пакет (200 г)
  • краве масло – 50 г меко
  • ЗА КРЕМА
  • крема сирене – 400 г
  • краве масло – 100 г меко
  • шоколад – 200 г тъмен
  • захар – 3 с.л.
  • какао – 1 с.л.
  • мед – 1 с.л.
  • ванилия – 1/2 ч.л. течна
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • шоколад – 100 г тъмен
  • масло – 60 г
  • пудра захар – 1 с.л.
  • сметана – 1 с.л. течна
  • лешници – смлени за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Първо смиламе бисквитите и маслото в блендер и оформяме основата на чийзкейка в тава със свалящо се дъно.

Притискаме с лъжица и заглаждаме. Прибираме в хладилника, за да се стегне.

За шоколадовия крем смесваме мекото масло със захарта и разбиваме с миксер за 4-5 минути.

След това добавяме крема сиренето и ванилията и разбиваме още 2-3 минути.

Разтопяваме шоколада и го добавяме в сместа. Сипваме и какаото и меда.

Отново разбиваме с миксера за още 3-4 минути.

Изливаме крема върху бисквитената основа, заглаждаме и прибираме шоколадовия чийзкейк в хладилника за 1 час.

Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня. Добавяме сметаната и пудрата захар, разбъркваме до хомогенизиране и заливаме охладения чийзкейк.

Поръсваме със смлени лешници и прибираме отново в хладилника.

Оставяме лесния шоколадов чийзкейк да се стегне за 4-5 часа .

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *