НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- ЗА ОСНОВАТА
- бисквити – 1 пакет (200 г)
- краве масло – 50 г меко
- ЗА КРЕМА
- крема сирене – 400 г
- краве масло – 100 г меко
- шоколад – 200 г тъмен
- захар – 3 с.л.
- какао – 1 с.л.
- мед – 1 с.л.
- ванилия – 1/2 ч.л. течна
- ЗА ГЛАЗУРАТА
- шоколад – 100 г тъмен
- масло – 60 г
- пудра захар – 1 с.л.
- сметана – 1 с.л. течна
- лешници – смлени за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Първо смиламе бисквитите и маслото в блендер и оформяме основата на чийзкейка в тава със свалящо се дъно.
Притискаме с лъжица и заглаждаме. Прибираме в хладилника, за да се стегне.
За шоколадовия крем смесваме мекото масло със захарта и разбиваме с миксер за 4-5 минути.
След това добавяме крема сиренето и ванилията и разбиваме още 2-3 минути.
Разтопяваме шоколада и го добавяме в сместа. Сипваме и какаото и меда.
Отново разбиваме с миксера за още 3-4 минути.
Изливаме крема върху бисквитената основа, заглаждаме и прибираме шоколадовия чийзкейк в хладилника за 1 час.
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня. Добавяме сметаната и пудрата захар, разбъркваме до хомогенизиране и заливаме охладения чийзкейк.
Поръсваме със смлени лешници и прибираме отново в хладилника.
Оставяме лесния шоколадов чийзкейк да се стегне за 4-5 часа .