
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 4 бр.
- захар – 1.5 ч.ч.
- олио – 0.5 ч.ч.
- ванилия – 1 бр (1/3 ч.л.)
- канела – 1 ч.л.
- бакпулвер – 1 бр. (10 g)
- брашно – 2 ч.ч.
- ябълки – 4 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Включете фурната на 200 градуса, да нагрее. Обелете и настържете ябълките на едро ренде.
Отделно смесете пресятото брашно с канелата, бакпулвера и ванилията.
В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. На струя към тях прибавете олиото при непрекъснато бъркане.
Добавяйте от смесените сухи съставки на етапи, при непрекъснато бъркане с шпатула.
Накрая прибавете настърганите ябълки и разбъркайте.
Сипете сместа в намазана с олио форма за кекс и поставете формата в загрятата фурна.
Печете за около 40-45 минути, до готовност, като проверите за нея с дървена клечка за зъби. Извадете формата от фурната и оставете за 10 минути да се поохлади.
Извадете ябълковия кекс, като го обърнете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар. Ароматен, мек и много вкусен кекс!