Лесен ябълков кекс с канела

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 4 бр.
  • захар – 1.5 ч.ч.
  • олио – 0.5 ч.ч.
  • ванилия – 1 бр (1/3 ч.л.)
  • канела – 1 ч.л.
  • бакпулвер – 1 бр. (10 g)
  • брашно – 2 ч.ч.
  • ябълки – 4 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Включете фурната на 200 градуса, да нагрее. Обелете и настържете ябълките на едро ренде.

Отделно смесете пресятото брашно с канелата, бакпулвера и ванилията.

В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. На струя към тях прибавете олиото при непрекъснато бъркане.

Добавяйте от смесените сухи съставки на етапи, при непрекъснато бъркане с шпатула.

Накрая прибавете настърганите ябълки и разбъркайте.

Сипете сместа в намазана с олио форма за кекс и поставете формата в загрятата фурна.

Печете за около 40-45 минути, до готовност, като проверите за нея с дървена клечка за зъби. Извадете формата от фурната и оставете за 10 минути да се поохлади.

Извадете ябълковия кекс, като го обърнете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар. Ароматен, мек и много вкусен кекс!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *