
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
грах – 400 г от консерва (количество без сока)
пилешко бутче – 2 бр.
лук – 1 глава
моркови – 1 бр.
доматен сок – 200 мл
червен пипер – 1 с.л.
брашно – 2 с.л.
олио
сол
черен пипер
чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бутчетата се варят. Обезкостяват се на по-едри парчета.
Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се и морковът. Разбъркват се.
Слагат се брашното и червеният пипер да се запържат. Разбърква се непрекъснато. Добавя се доматеният сок. Сипва се сокът от граха.
Добавя се и малко вода. Добавят се грахът и пилешките мръвки.
Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.
Оставя се да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.