Лесна пилешка яхния с грах

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
грах – 400 г от консерва (количество без сока)
пилешко бутче – 2 бр.
лук – 1 глава
моркови – 1 бр.
доматен сок – 200 мл
червен пипер – 1 с.л.
брашно – 2 с.л.
олио
сол
черен пипер
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бутчетата се варят. Обезкостяват се на по-едри парчета.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се и морковът. Разбъркват се.

Слагат се брашното и червеният пипер да се запържат. Разбърква се непрекъснато. Добавя се доматеният сок. Сипва се сокът от граха.

Добавя се и малко вода. Добавят се грахът и пилешките мръвки.

Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

Оставя се да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *