Лесни стъпки за регистрация в бюрото по труда без посещение на място

Агенцията по заетостта отново припомня, че в периода на обявено извънредно положение можете да се регистрирате в Бюрото по труда в срок до 14 дни след отмяна на извънредното положение, без това да се отрази на периода и размера на обезщетението, което може да получавате за безработица!

В случай че не можете да отложите регистрацията си в бюрото по труда, то проучете предварително всички възможности за регистрация без да посещавате местната Дирекция „Бюро по труда”.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ:

Заявлението, което се подава към бюрото по труда по електронен път, служи само за регистрацията Ви за ползване на посредническите услуги на Агенцията по заетостта и не води автоматично до получаване на права за обезщетения или социални помощи.

Препоръка!

И все пак, ако решите, че се налага да посетите бюрото по труда, моля подгответе и носете Вашето предварително попълнено заявление (свалено от сайта на Агенцията по заетостта) и Вашата лична карта. Това съществено ще намали времето за престой и обработка на Вашите документи в рискова среда.

Можете да ползвате консултации от служителите на бюрата по труда по отношение регистрацията и посредническите услуги на бюрата по труда.

Помислете! Не рискувайте Вашето здраве, здравето на Вашето семейство, близки  и хората около Вас!

Останете си вкъщи!

 ВНИМАНИЕ:

Регистрацията в Бюрото по труда не води автоматично до получаване на права за парични обезщетения при безработица!

За получаване на ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ БЕЗРАБОТИЦА е необходимо да се подаде друго заявление, което може да се извърши:

□        по електронен път чрез сайта на НОИ на следния линк: https://serviceseprocess.nssi.bg/services.aspx?GroupID=962a0a39-24aa-4bc9-b830-9aadaccef4f7.

□        Заявлението може също да се изтегли от тук: https://www.nssi.bg/forusers/forms/120-unemployment, да се попълни в електронен или хартиен формат и да се изпрати чрез лицензиран пощенски оператор към териториално поделение на НОИ.

ВАЖНО:

Заявленията за получаване на обезщетения се изпращат по електронен път, чрез пощенска или куриерска услуга към териториално поделение на НОИ!

Само в случай че не могат да се ползват горепосочените форми за дистанционно подаване на заявления и ползване на услуги в периода на извънредното положение, заявлението за получаване на обезщетение за безработица може да се подаде на хартиен носител при регистрация в бюрото по труда! В този случай го носете предварително попълнено!

Лесна и сигурна регистрация в бюрото по труда –  дистанционни варианти

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *