Необходими продукти:
яйца – 3 бр.
кисело мляко – 1 ч.ч.
брашно – 2 ½ ч.ч.
сода за хляб – щипка
сол – щипка
захар – щипка
бакпулвер – 1 бр.
олио – за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с щипка захар и щипка сол. В киселото мляко си шупваме малка щипка сода за хляб.
Пресяваме брашното в отделна купа, защото така става по-добре, и към него изсипваме пакетче бакпулвер и разбъркваме.
Постепенно прибавяме брашното към другите съставки и объркваме всичко много добре с лъжица.
Сгорещяваме си олио. Загребваме с голяма лъжица от сместа и пържим от двете страни.
Получават се меки, пухкави и не мазни тиганици. Много по-хубави стават с бакпулвер. Хапваме с компот, айран.
loading...