Необходими продукти:
Бутер тесто – 500 г
Кайма – 400 г
Лук – 1 бр
Яйца – 2 бр
Кашкавал – 250 г
Жълтък – 1 бр
Черен пипер
Червен пипер
Мащерка
Кимион
Сол
Начин на приготвяне:
Овкусяваме каймата, като я смесим с яйцата, лука, черния пипер, червения пипер, кимион и мащерка. Омесваме добре и добавяме настъргания кашкавал.
Отново омесваме добре. Разстиламе бутер тестото, аз използвам 2×250 грама за 24 броя парти хапки. Разрязваме бутер тестото на квадрати.
От каймата оформяме малки кюфтенца, които поставяме върху квадратите бутер тесто. Събираме краищата на тестото и оформяме топка. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с разбит жълтък. Правим разрез на кръст най-отгоре. Печем в предварително загрята фурна на 190°С за 30 минути. domashnakunyasdani.com
loading...