
Необходими продукти:
За целувките:
- 5 белтъка
- 150 г захар
- 150 г пудра захар 10 г какао
- 100 г смлени лешници
За крема:
- 500 г маскарпоне
- 350 г сметана /30% – 36% масленост/
- 70 г пудра захар
- 100 г лешникова паста
- 100 г студено кафе
- 50 г черен шоколад за поръсване
- ядки
Начин на приготвяне:
1. Разбийте леко белтъците с кристалната захар на средна степен на миксера около 2 минути. След това прибавете пудрата захар и разбийте на висока скорост до получаване на гъста и лъскава пяна.
2. На слаба степен добавете какаото и смлените ядки. Не разбивайте продължително време, за да не се втечни сместа. Може и на ръка, ако сте по-сигурни.
3. Шприцовайте 20 ринга с диаметър 10 см. Печете на 100 градуса с намален вентилатор, докато не изсъхнат целувките около 1 час и половина.
4. За крема смесете маскарпонето и сметаната с пудрата захар. Разбийте до получаването на лек крем. Преди края на разбиването, прибавете на тънка струя лешниковата паста, за да се смеси с останалите съставки.
5. Напръскайте леко целувката, която ще е най-отдолу с кафе и шприцовайте крем. Отново сложете целувка.
6. Напръскайте и отново крем – шприцовайте или намажете с лъжица, за да има вид. Отгоре настържете с белачка големи ленти от шоколад и смлени ядки. По желание може да добавите плодове.gotvenezanachinaeshti.com