Леща по манастирски

Леща 200 гр
Олио 50 мл
Моркови 50 гр
Праз 130 гр
Лук 100 гр
Целина 50 гр
Червени домати консерва 150 гр
Чесън 30 гр
Чубрица, магданоз, сол
Изчистената и измита леща се залива със студена вода и се поставя на умерен огън да ври заедно с праза и лука , нарязани на дребно, морковите и целината ,нарязани на кубчета, олиото,обелените скилидки чесън и чубрицата. Десетина минути преди окончателното сваряване на лещата се прибавят червените домати, нарязани на дребно. Готовата супа се подправя със сол и се поднася с дребно нарязан магданоз.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *