Необходими продукти:
3-4 бр. големи дюли
4 ч.ч. захар
4 ч.ч. по-слаба ракия
2 пръчици канела (може и без нея)
1 буркан от 3 л
Начин на приготвяне:
Измийте дюлите, почистете ги от семенната част и ги нарежете на по-едри кубчета, които сложете в буркана. Добавете захарта и канелените пръчици и залейте с ракията. Запечатайте буркана и приберете на тъмно и хладно място за 20 дена като първите няколко дена го разклащате хубаво да се разтопи захарта. След 20-тия ден прецедете дюлевката и я налейте в подходящи стъклени бутилки. Отначало дюлевката ще е със светъл цвят, но с течение на времето (2-3 месеца) започва да потъмнява и да получава хубав конячен цвят.
loading...