
Необходими продукти:
кори за баница – 1 пак. около 500 г
праз – 500 г
яйца – 2 бр.
сирене – 200 г
олио – 100 мл
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете праза на ситно. Задушете го до омекване в половината от мазнината. Отстранете от котлона, добавете натрошеното сирене и разбитите яйца.
Разбъркайте сместа. При нужда добавете сол.
В предварително намазнена тава се поставя една от готовите кори, така че краищата ѝ да излизат отвън. Поръсва се с олио и се покрива с втора, а след това и с трета кора.
Отгоре се поставя плънката и отново се покрива с три от корите. Стърчащите краища се подвиват навътре, лучникът се намазва с останалото олио. По желание може да се поръси с малко сусам.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. След изваждане се напръсква с вода и се „задушава“ с кърпа.