Любовен кекс

Продукти

4 яйца,
2 чаени чаши захар (може и по-малко, ако се притеснявате за талията си),
1 чаена чаша прясно мляко,
1/3 чаена чаша олио (може и предварително разтопено краве масло),
2 чаши брашно,
50 грама орехи, смлени предварително,
кората на един портокал,
4 супени лъжици какао на прах,
1 бакпулвер,
1 ванилия, пудра захар, по желание

Начин на приготвяне

Ей, сложете престилката, защото ще става страшно! Както си му е редът, първо разбийте с помощта на миксер (или с обикновена телена лъжица) яйцата и захарта в подходящ съд. Добавете олиото (или маслото) и после млякото. Такаааа… Сега е ред на брашното.

Пресейте го и го смесете с бакпулвера. Последният е важен, защото от него зависи колко пухкав ще бъде кексът ви.

Добавете ги към досега получената смес и бъркайте отново с миксер. Накрая сложете ванилията, какаото и орехите. Настържете кората от портокал отгоре и готово. Супер!

Намажете с олио (или масло) форма за печене и я поръсете навсякъде с брашно. После изсипете внимателно сместа в нея.

Включете фурната на 250 градуса, ама само на долния реотан. Изчакайте я да загрее добре и пъхнете сладкиша в нея. След няколко минути (10, например) намалете на 200 градуса и оставете сладура да се пече и от двете страни. През това време той вероятно ще е започнал да се издува и да мирише приятно 😉

След още пет минути намалете още малко температурата – на 180 градуса, и продължете с термичната обработка за около 30 минути.

Важно: фурната ви вероятно има собствена представа за печене, така че не се притеснявайте, ако се справи с кекса по-бързо или обратното – по-бавно, отколкото е в нашето описание. Просто наблюдавайте произведението си и преценете на момента. И най-важното: не отваряйте фурната първите 20 минути, защото така може да възпрепятствате издуването на любовния си специалитет.

След като е готов, поръсете го с пудра захар и го оставете да се охлади. Мммм! Адски е вкусен, ще се убедите сами. Той върви чудесно с чаша ободряващ чай, няколко романтични целувки и нежна музика.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *