Любовен кекс

Продукти

4 яйца,
2 чаени чаши захар (може и по-малко, ако се притеснявате за талията си),
1 чаена чаша прясно мляко,
1/3 чаена чаша олио (може и предварително разтопено краве масло),
2 чаши брашно,
50 грама орехи, смлени предварително,
кората на един портокал,
4 супени лъжици какао на прах,
1 бакпулвер,
1 ванилия, пудра захар, по желание

Начин на приготвяне

Пресейте го и го смесете с бакпулвера. Последният е важен, защото от него зависи колко пухкав ще бъде кексът ви.

Добавете ги към досега получената смес и бъркайте отново с миксер. Накрая сложете ванилията, какаото и орехите. Настържете кората от портокал отгоре и готово. Супер!

Намажете с олио (или масло) форма за печене и я поръсете навсякъде с брашно. После изсипете внимателно сместа в нея.

Включете фурната на 250 градуса, ама само на долния реотан. Изчакайте я да загрее добре и пъхнете сладкиша в нея. След няколко минути (10, например) намалете на 200 градуса и оставете сладура да се пече и от двете страни. През това време той вероятно ще е започнал да се издува и да мирише приятно 😉

След още пет минути намалете още малко температурата – на 180 градуса, и продължете с термичната обработка за около 30 минути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *