ЛЮБОПИТЕН ИНЦИДЕНТ! 2 патрулки и моторизиран полицай „охраняваха” крава, излязла на Е-79, наеха ловец на животни да я упои

В истинска атракция се превърна вчера в Дупница крава, която няколко часа уплашена измина десетки километри по гл. път Е-79, а две полицейски патрулки и моторизиран полицай я следваха, за да не предизвика катастрофа.

Кравата, която избяга от стадото на Атанас Асенов от кв. „Ценеви“, на изхода на Дупница в посока Кюстендил, се подплаши от преминаващите автомобили в квартала и хукна по улиците на Дупница, като стигна до центъра и градската градина. Около 30 мин. по-късно кравата се озова на гл. път Е-79, при тунелите край Дупница. Шофьорите натискаха клаксоните, за да се махне от пътя, но това я подплаши още повече и кравата хукна между автомобилите, премина през тунела и се озова до паметника на барикадите. Оттам пое в посока кв. „Ценеви“, като само това, че шофьорите се движеха бавно, предотврати катастрофа.

След сигнал на тел. 112 две патрулки и един моторизиран полицаи поеха „охраната“ на подплашеното животно, което се озова в малка горичка в така наречената Айдарска махала в индустриалната зона на Дупница.

Ветеринарният д-р Първан Дангов, който се грижи за стадото от 10 крави на Тони, съобщи за „Струма“: „Чакам да пристигне от Кочериново бившият ловец на кучета от приюта в Дупница, за да я упои със стрела. Кравата е превъзбудена от страх и не знае накъде се движи. Изплашена е от шума на автомобилите. Тя е избягала от обора сутринта. Обезумяла е, обикаляла е целия град“, заяви д-р П. Дангов.

Кравата обаче се скри в шубраци над Айдарската махала в Дупница и акцията по издирването бе спряна. Ловецът Георги Ценев обаче остава на разположение до откриването й.

Собственикът на кравата Атанас Асенов ще отнесе глоба до 100 лв., защото не е опазил животното и то се е движило по гл. път Е-79 с риск да предизвика ПТП.

Георги Ценев разкри пред „Струма“, че това не е единственото животно, което трябва да упои: „Работех в приюта за бездомни кучета и напуснах. Упойвал съм и коне, и крави. Когато фермерите прибират от планината стадата, където през лятото са на паша, има животни, които се отделят от стадото.

Крава от Дупница е откривана в Благоевградско и след като не могат да я хванат, ме викат. Отивам, стрелям с упойваща инжекция и тя пада. По този начин могат да я качат на превозно средство и да я приберат при стадото. През последните 2-3 г. съм търсен при подобни ситуации като тази с кравата в Дупница вчера повече от 10 пъти. Ловец на животни, това сега е моята професия. Купувам инжекциите и се включвам в акциите срещу заплащане, тъй като не работя към организация, за да получавам безплатни ампули“, заяви Г. Ценев.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *