Лястовиче гнездо

Необходими продукти:

1 кг кайма, 
кимион,
черен пипер,
сол,
чубрица,
6 яйца, 
200 г гъби, 
100 г шунка,
мазнина за намазване;
За соса: 
300 мл прясно мляко,
50 гр топено сирене, 
2 супени лъжици брашно, 
сол,
1 кафена чашка бяло вино,
1 бучка краве масло

Начин на приготвяне:

Каймата с подправките и две от яйцата се омесва добре. В намаслена тавичка се оформят 4 големи кюфтета, в средата на които се оформят кладенчета – гнездата. Поставят се във всяко гнездо по малко от нарязаните шунка и гъби. Запича се до готовност на каймата, след което във всяко гнездо се чуква по едно яйце и отново се запича. От останалите продукти се приготвя сос, който по желание се добавя при поднасяне към ястието.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *