НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
олио – 70 мл
лук – 4 глави
големи
чесън – 4 скилидки
домати – 5 бр.
патладжани – 2 бр.
червени чушки – 8 бр.
чушки сиврия – 2 бр.
захар – щипка
сол
черен пипер
червен пипер
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За тази чушчена манджа чушките и патладжани се изпичат и обелват. Оставят се за кратко, да се отцедят от излишната течност.
Доматите се обелват и нарязват на ситно. Чушките Сиврия се почистват и нарязват на кръгчета.
В тенджера се запържва едро нарязания лук, добавят се доматите, щипка захар и сиврията.
Долива се по малко топла вода, докато лукът омекне.
Добавят се нарязаните на ситно патладжани и чушки, както и нарязаният на кръгчета чесън.
Подправя се лятната манджа с изброените подправки и се оставя за няколко минути да поеме всички аромати.
Изключва се лятната манджа с патладжан и чушки и се поръсва обилно с магданоз.