Майката на петричкия съветник Ж. Карадалиев се измъкна навреме от публична продан на мола й

Двете най-големи и скъпи сгради в Петрич и Разлог, резултат от мегаломанското строителство по времето на соца и първите години на демокрацията, излизат на публична продан през март.

В Петрич става въпрос за мола, който е собственост на „Кейджей“ ООД. Сградата на централната ул. „Гоце Делчев“ №12 е 5-етажна, разположена върху площ от 1082 кв.м. Върху разгънатата й площ от 7376 кв.м има таверна, зала за казино, 2 банкови офиса, 22 магазина, кафене, 2 хотелски етажа с 6 апартамента и 26 стаи, конферентна зала, кафене, снекбар, няколко офиса, фитнес зала. Цената, от която ще започне наддаването, е 7 014 098 лв.

Върху 5-етажния мастодонт близо до сградата на общината има учредени 4 ипотеки – от 2006, 2007, 2018 и 2016 г., поради което парите от евентуалната продажба ще отидат в банките.

Фирмата, стопанисваща сградата, е със собственици Красимир Страхилов Иванов и петричкото дружество „Точ къмпани“, създадено през 2009 г. от Георги Карагьозов. Съдружниците имат равно участие в дружествения капитал – по 64 500 лв. Той обаче е непарична вноска, а двуетажна къща, където се помещават ресторант „Ален мак“, дневен и нощен бар. Сградата е купена от Кр. Иванов на 29 април 2003 г., когато му я продава община Петрич.

Любопитно е, че до 17 януари т.г. сред управителите на фирма „Кейджей“ заедно с Кр. Иванов и Г. Карагьозов е била Божия Костадинова Карадалиева – майка на сегашния общински съветник от коалиция „Заедно за промяната” Живко Карадалиев. До предишния ден – 16 януари 2017 г., тя е била и съдружник на Иванов и „Точ къмпани“, като също е участвала в капитала на дружеството с 64 500 лв. Явно дамата се е измъкнала съвсем навреме от предстоящата публична продажба на мола, която, предвид цената, едва ли ще се реализира лесно.

По същото време през март в Разлог съдебен изпълнител ще се опита да продаде и 500 от 760-те идеални части на някогашния ГУМ. 3-етажната сграда е с площ 847 кв.м. За разлика от мола в Петрич, в който все още има няколко работещи магазина, тази сграда е съвсем запусната и затова цената й е многократно по-ниска – 561 900 лв. Преди 3 г., при първия опит да бъде продадена, сградата бе оценена на 749 505 лв.

Бившият ГУМ е на благоевградската фирма „Кайт“ ЕООД с едноличен собственик на капитала Атанас Атанасов, който държеше популярната някога верига магазини за хранителни стоки „Валан“. За няколко години от 10-те му магазина в целия регион действащи останаха само 1-2.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *