Майката от Перник се заканвала да принесе детето в жертва

Съществуват още няколко видеоклипа с малтретираното 3-годишно момиче от Перник, които самата майка е разпространявала. Това разказа в предаването на Би Ти Ви „Тази сутрин“ Вероника Златева, която първа разпространи клипа, довел до задържането на майката в неделя.

Имало цяла хронология, в която майката обяснявала, че бащата щял да бъде наказан от бога, защото бил неверник, дори намеквала, че ще принесе детето в жертва. Златева е позната и на бащата, и на майката, и смята, че тормозът над детето е започнал преди около една година, когато майката е се увлякла по някаква религиозна секта.

На нея самата се оплакал бащата и дори заявил, че е търсил помощ от държавни органи, нещо, което по-късно се оказало, че не е вярно. Златева разказа, че тя самата му е повярвала, че никой държавен орган не е обърнал внимание на случая и затова е пуснала клипа във фейсбук.

Тормозът над детето е бил системен, разказа в студиото Георги Иванов от Държавната агенция за закрила на детето. Адвокатката по семейно право Йорданка Бекирска разказа, че напоследък все по-често се случва бащи да се обръщат за помощ в такива случаи. 3-годишното момиченце, което беше малтретирано от своята майка, е настанено в прекрасно приемно семейство. Състоянието му е много добро. Това каза пред БНТ заместник-министърът на труда и социалната политика Адриана Стоименова.

Тя каза, че социалните и полицията са били на адреса на майката на 20 минута след получаване на сигнала. Имало е данни, че детето е било тормозено и в миналото, но подадени конкретни сигнали липсват, каза Стоименова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *