НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- макарони – 300 г
- спанак – 300 г замразен
- сирене – 200 г
- готварска сметана – 350 г
- вода – 600 мл
- масло – 50 г краве
- черен пипер
- кашкавал – 150 г за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопяваме маслото и намазняваме тавичката. Макароните поставяме в такава, без да сме ги варили предварително, Сиренето натрошаваме, а спанака размразяваме.
Добавяме сиренето и спанака и разбъркваме да се смесят с макароните. Наливаме сметаната и водата и подправяме с черния пипер.
Печем в умерена фурна около 50 – 60 минути. Макароните трябва да са се сварили и да са поели течността.
Десет минути преди да изкараме готовото ястие настъргваме обилно с кашкавал.
loading...