НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
100-150 г макарони
1/2 бр лук
1 скилидка чесън
150 г червено сварено цвекло
1 ч.ч. доматен сок
1 с.л. кетчуп
2 ч.л. захар
сол
черен пипер
къри подправка
риган
магданоз
3-4 с.л. зехтин или олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Кипваме леко подсолена вода и слагаме в нея да се сварят макароните. Когато са готови, внимаваме да не преварим, отцеждаме от водата. В тенджера в олио или зехтин задушаваме нарязан ситно лук и скилидка чесън. Прибавяме и нарязани на малки парченца или настъргано сварено червено цвекло. Овкусяваме с черен пипер, сол, къри и прибавяме доматен сок и наливаме 1 ч.ч. вода. Сипваме и 1 с.л. кетчуп. Ръсваме захар и варим соса до сгъстяване, като по време на варене прибавяме и риган и магданоз. В готовия сос, сипваме сварените макарони, разбъркваме внимателно и сервираме.