Макарони с червено цвекло

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100-150 г макарони 
1/2 бр лук 
1 скилидка чесън 
150 г червено сварено цвекло 
1 ч.ч. доматен сок 
1 с.л. кетчуп 
2 ч.л. захар 
сол 
черен пипер 
къри подправка 
риган 
магданоз 
3-4 с.л. зехтин или олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Кипваме леко подсолена вода и слагаме в нея да се сварят макароните. Когато са готови, внимаваме да не преварим, отцеждаме от водата. В тенджера в олио или зехтин задушаваме нарязан ситно лук и скилидка чесън. Прибавяме и нарязани на малки парченца или настъргано сварено червено цвекло. Овкусяваме с черен пипер, сол, къри и прибавяме доматен сок и наливаме 1 ч.ч. вода. Сипваме и 1 с.л. кетчуп. Ръсваме захар и варим соса до сгъстяване, като по време на варене прибавяме и риган и магданоз. В готовия сос, сипваме сварените макарони, разбъркваме внимателно и сервираме.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *