Македония в паника заради огнения ад! Бедственото положение остава

Продължава бедственото положение в Македония. Вече втора седмица огнеборци се борят с горските пожари в западната ни съседка. Десетки са огнищата, в почти всички краища на страната. Някои са локализирани, но други продължават да горят в непристъпните усои на планината. Целта е всички институции да работят координирано за справяне с пожарите.

Припомняме, че пожарът в западната ни съседка избухна преди две седмици. Бързо се разпространи на няколко фронта в недостъпен за наземна техника терен. Най-драматично е положението в района на Македонски брод. В гасенето на пожара се активизираха македонската армия, три хеликоптера, по един от Македония, България и Турция, местни жители и доброволци. Огнената стихия взе и първата си жертва вчера.

17-годишен младеж е задържан като заподозрян за предизвикването на пожара. Засега полицията не съобщава неговото име, дава само инициалите Л. Ш. и уточнява, че е от Скопие. Тийнейджърът бил на туристическа обиколка в каньона Матка, където по небрежност придизвикал горския пожар.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *