НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
180 г бисерен ориз, 1,2 л прясно мляко, 4 с. л. сладко от рози, 200 г замразени малини, 5 с. л. захар.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Оризът се залива с вода, колкото да го покрие, и се оставя да престои за една нощ. След това се пасира много фино заедно с течността. Ако има бучки, може да се прецеди. Млякото се загрява с 2 с. л. захар и към него се добавя пасираният ориз. Готви се на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Сместа се разпределя в стъклени чаши и се охлажда много добре. Малините се размразяват на стайна температура, пасират се и след това се прецеждат. Към тях се прибавят сладкото от рози и останалата захар. Сместа се готви на умерен огън, докато се сгъсти, след което се охлажда. Охладеният крем се залива със соса и се поднася.