
Ще ви трябват:
- 60 г неподсладен шоколад
- 1/2 ч. ч. кокосово масло
- 1/2 – 1/3 ч. ч. чист кленов сироп
- 1 ч. л. ванилия
- 3 големи яйца
- 1/4 ч. ч. какао на прах
- 1/2 ч. ч. бадемово брашно
- 1/2 ч. л. морска сол
- 1/2 ч. ч. смлени орехи
- 1 ч. ч. замразени малини (нарязани)
Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете леко тавата и застелете с хартия за печене. Започнете със разтапянето на кокосовото масло и неподсладения шоколад. Можете да направите това на средно горещ огън в тенджера или пък в микровълнова. След като изстинат, оставете настрана. Изсипете в голяма купа. Бавно добавете кленовия сироп и ванилията. Добавете яйцата, но се уверете, че сместа вече не е гореща. Разбийте заедно шоколадовата смес, докато се комбинира добре. В по-малка купа смесете какаото на прах, бадемовото брашно, солта и орехите. Добавете към шоколадовата смес. Когато се смеси добре, изсипете сместа в приготвената тава, като се уверите, че тя е равномерно разпределена. Отгоре поръсете с наситнени замразени малини. Печете 25-27 минути или докато клечката за зъби излезе чиста от центъра. Горната част може да изглежда малко мокра, но това не е грешка. Извадете тавата от фурната и я оставете да се охлади за поне 10 минути, преди да извадите браунитата от тавата. Нарежете на малки квадратчета.