Малчугани с бактериална пневмония препълниха детското отделение на общинската болница в Дупница, половината от тях от детска градина в Бобов дол

Детско отделение на общинската болница в Дупница е пълно с пациенти с бактериална пневмония, 15 от 16-те легла са заети.

„В отделението са настанени деца от 6-месечна възраст до 7- годишни с бактериална пневмония. Половината от  пациентите ни са от детска градина в Бобов дол, останалите са от Дупница”, заяви за „Струма” завеждащият детско отделение д-р Стоянова. „Бактериалната пневмония е заразна. Като кашлят  децата се заразяват едно друго. Податливи са особено тези, които имат по-слаба имунна система“, заяви д-р Стоянова.

Вчера в отделението са приети бебе на 6 м. и дете на годинка и половина. От болницата съобщиха, че от 10-ина дни непрекъснато се приемат деца в детско отделение с бактериална пневмония.

Както „Струма“ писа, през ноември ръководството на общинската болница в Дупница имаше намерение да затвори детско отделение и всички малки пациенти да се обслужват в частната болница в града. Родители на деца, лекувани в отделението, и персоналът скочиха срещу това решение и отделението остана да функционира.

Вчера стана известно, че общинската болница в Дупница е в списъка сред 130 общински болници на Министерството на здравеопазването, предложени за финансово подпомагане от МЗ за борба с епидемии.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *