Мармалад от сини сливи и шипки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сини сливи – 1 кг
шипки – 300 г
захар – 700 г
вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте шипките, разрежете ги на две, премахнете семената и власинките и пак измийте.

Добавете вода към шипките, колкото да се покрият, и варете за около 1-2 часа до омекване.

През това време почистете сините сливи от костилки, нарежете ги и ги сипете в друга тенджера.

Добавете захарта към сливите и оставете за 6-8 часа.

Махнете тенджерата с шипките от котлона и я оставете да престои 6-8 часа.

Сложете тенджерата със сливите на котлона и варете за около 15-20 минути.

През това време претрийте шипките през сито.

Махнете сливите от котлона, пасирайте ги, добавете пюрето от шипки, върнете тенджерата на котлона да заври сладкото от сливи.

Варете мармалада с шипки до сгъстяване, като често се разбърква.

Сипете горещия мармалад от сини сливи и шипки в бурканчета, затворете ги и обърнете с капачката надолу.

В сезона на сливите пробвайте непременно и тези подбрани рецепти за сладко от сливи или научи как се съхраняват сливи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *