Необходими продукти:
Пилешки бутчета – 2
Джинджифил – 20 г
Куркума – 0.5 ч.л.
Канела – 0.25 ч.л.
Лютив червен пипер – 0.25 ч.л.
Зехтин – 3 с.л.
Бял лук – 1
Скилидка чесън – 1
Червена чушка – 1
Бадеми – 2 с.л.
Черен пипер – на вкус
Сол – на вкус
Пилешки бульон – 350 мл
Кус-кус – 150 г
Стафиди – 2 с.л.
Магданоз – 0.5 връзка
Начин на приготвяне:
Обелете пилешките бутчета и ги разрежете на половина в ставата. Нарежете джинджифила и го смесете в купа с куркума, канела, червен пипер и зехтин. Поставете месото и маринатата в плик за замразяване, разбъркайте добре и оставете месото да се маринова в хладилника за 30 минути.
Разрежете лука на половина и го нарежете на филийки. Нарежете чесъна на кубчета. Почистете чушката, отстранете семките и я нарежете на парчета с размер 2 см. Нарежете бадемите на едро и ги запечете в тиган без мазнина до златисто.
Извадете пилето от плика, запържете го в гореща тенджера за 4-5 минути до златисто, посолете и подправете с черен пипер. Добавете лука и чесъна и запържете за още 2 минути. Добавете бульона, оставете да заври и оставете месото да се задушава под капак на среден огън за 35 минути.
Добавете кус-кус, стафиди и чушки в бульона и оставете да се готви под капак на слаб огън за още 10 минути. Подправете мароканското пиле с още сол и черен пипер, ако е необходимо. Сервирайте с бадеми и нарязан магданоз.
