Продукти
200 г масло
300 г брашно
40 г пудра захар
1 бакпулвер
2 с.л. кисело мляко
За пълнежа:
2 ябълки
100 г захар
1/2 пакетче канела
1 ч.ч. смлени орехи
кората на 1 лимон
Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, прибавяме към него бакпулвера. После добавяме пудрата захар, мекото масло и киселото мляко. Месим върху набрашнен плот. Оставяме в страни тестото. На котлона в едно тиганче слагаме настърганите и обелени ябълки, смлените орехи, настъргана кора на лимон, канела и захар. Бъркаме продължително. Става нещо като ябълково сладко с орехи и приятен аромат на канела. Разделяме тестото на 2. Върху плот точим кора и режем 8 триъгълника. От дозата стават 16 кифлички. Слагаме от сместа в широката част, без да подмушваме, и навиваме кифлички. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса в загрята фурна около 20 мин. Вече готови, ги поръсваме с пудра захар, но и без също са страхотни. Хапваме с кафе.