НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Ванилия – 2 бр.
Пудра захар – 1 ч.ч
Жълтък – 2 бр.
Орехи – 2/3 ч.ч
Лешници – 1/3 ч.ч
Бакпулвер – 1 пакетче
Брашно – 2 ч.ч
Белтъци – 2 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Оставяме от рано да се размекне маслото на стайна температура. Разбиваме жълтъците с пудрата захар в купа. Добавяме меко масло и отново разбиваме. Прибавяме ванилиите. Пресяваме брашното и го смесваме с бакпулвера. Смиламе лешниците и орехите с машинка. Смесваме ядките и объркваме. В отделна купичка разбиваме белтъците. Замесваме тестото. Откъсваме от него малки топчета колкото орех. Всяко топче потапяме в белтък и после в ядки. Подреждаме сладките в тава, постлана с хартия за печене. Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност.
loading...